Tai-txi, Txi-kung

Qi gong, Txi  kung vol dir treballar amb l’energia. És un conjunt d’exercicis molt variats inspirats en la medicina tradicional xinesa i en antigues tradicions taoistes i budistes. El seu objectiu és activar i promoure la circulació energética en el nostre cos mitjançant la coordinació del moviment, respiració i concentració, i també amb exercicis estátics, s’utilitza habitualment com a part de la preparació del Tai-Txi.

Tai txi Txuan vol dir el puny més sublim. És un art marcial que practiquem de manera lenta i suau. el Tai-Txi es mou amb elegancia entre el cel i la terra, buscant sempre l’harmonia. Alguns mestre l’anomenen el combat de l’ombra. El combat comença amb l’aprenentatge de les formes i continua més enllà, quan el Tai Txi sorgeix del nostre interior per omplir i donar sentit a les formes des de la nostra consciència. L’aprenentatge ens permet adquirir un elevat grau de consciència corporal, ens dona l’oportunitatd’equilibrar els nostres punts dèbils i distribueix l’energia generada amb la propia pràctica.

El propòsit principal del Taitxi és el propòsit principal de la vida. La perfecció de la consciència individual existeix com a llavor dins de cada ésser humà.

La pràctica per separat o conjunta d’aquestes dues tècniques proporciona múltiples beneficis per al manteniment i millora de la nostra salut.

Com és una classe de Tai Txi

Escalfament Txi Kung

Formes de moviment i formes superiors. Aprenentatge progressiu

Relaxació. Automassatge, massatge amb canyes de bambú, meditació

Professor Tai-Txi Jordi Estrada

Professora Txi kung  Imma Lizondo