ESPAI DONA

Què és ESPAI DONA?

Dins el CENTRE TERAPÈUTIC JM CHARLES hem volgut engegar un Projecte orientar a totes aquelles dones i mares que ho necessitin  per tal d’acompanyar-les, ajudar-les i tractar-les amb les diferents tècniques i disciplines que s’ofereixen al centre.

Des de la Fisioteràpia, Osteopatia, Medicina tradicional Xina, Acupuntura, Ioga, ioga per embarassades, gimnàstica correctiva,  gimnàstica abdominal hipopressiva, assessorament de la lactància…

El nostre enfoc global de la persona i la seva salut junt amb les diferents especialitzacions que tenim dins el centre permeten poder escollir diferents opcions de tractament per disminuir i millorar les dolències i fer un treball de prevenció i assessorament per conservar el millor estat de salut.

Necessitat d’aquest i més espais com aquests orientats a la dona?

Totes les dones hauríem de fer un seguiment a nivell de fisioteràpia uroginecològica i hauríem de saber on adressar-nos si al llarg de la nostre vida ens sorgeix algun problema a aquest nivell.

Hem de tenir clar que pel simple fet de ser dones tenim més vulnerabilitat a patir certs problemes amb el nostre sòl pelvià.  Està a les nostres mans tenir-ne cura.

Sobretot aquest seguiment es fa més necessari al voltant de la maternitat.

Durant l’embaràs acostumem a tenir un bon seguiment amb el/la metge Ginecòleg i/o la llevadora. És interessant incloure la figura del Fisioterapeuta  especialitzat en uroginecològia en el procés de la maternitat per poder fer un treball de prevenció, tractament i recuperació.

El fet de no saber on anar a tractar-nos o els tabús que hi ha a aquest nivell ens frena i fa que ja no anem a consultar per aquella incomoditat, molèstia o dolor. A més la societat acostuma a normalitzar moltes disfuncions que les dones patim en aquest nivell… Amb el temps acostuma a fer-se crònic i sovint a empitjorar (quan tractat a temps podria tenir una gran millorar).

Fins que no s’impulsi aquesta prevenció i tractaments des de la sanitat pública, haurem de seguir sent les mares/dones les que ens moguem, ja sigui per mútues o serveis privats, per estar millor. Des de la fisioteràpia i també des de la osteopatia es pot ajudar molt en la majoria de casos. Però encara sovint no fem el pas i ens resignem a acceptar el que ens passa sense posar remei.

Per aquest motiu m’hi he volgut implicar activament i des del meu camp de treball donar un suport  i poder donar informació suficient perquè moltes dones no acceptin patir disfuncions com  quelcom “normal” a acceptar sense ni provar de fer cap tractament ni rehabilitació.

Aquí cal un canvi de mentalitat de la sanitat però sobretot per part nostre com a dones, mares, pacients per tal que en sortim beneficiades.

Consulta’ns