Professionals

Josep Maria CharlesJosep Maria Charles Vallcanera

En Josep Maria Charles Vallcanera es diplomà en Fisioteràpia per l’escola Universitària Gimbernat, adscrita a la Universitat Autònoma de Barcelona. Inicià la seva pràctica professional en Fisioteràpia en diferents centres de rehabilitació, però ben aviat s’adonà que els seus pacients necessitaven un enfoc de la patologia més global. Així fou com s’interessà per una visió que contemplés la part física, psíquica, emocional i social de les persones i les seves dolences. Per això va començar a estudiar Medicina Tradicional Xinesa, acupuntura i altres tècniques orientals. Dins del camp de les teràpies manuals i com a Fisioterapeuta, s’ha format en Reeducació postural, en Teràpia Miofascial, Shiatsu i Disfuncions del crani i la mandíbula. Formació internacional de CRAFTA (Cranio Facial Therapy Academy).

El 2003 comença la seva aventura personal apostant per una manera diferent d’abordar les patologies dels pacients, fent-los sentir part del moment que estan vivint. Així s’estableix en la seva consulta privada a Arenys de Munt i  entra a formar part de l’equip Professional a Integral Centre Mèdic i de Salut a Barcelona des del 2010.

Des del 2003 és Professor del Màster d’Acupuntura a l’Escola Universitària d’Infermeria de Sant Joan de Déu.

Col·laborar a la clínica d’Odontologia Biorreguladora Cheron-Gibert de Barcelona, en tractaments de fisioteràpia Craneo-cervico-mandibular i dolor orofacial.  Des del 2014.

Actualment dirigeix l’Area de recerca i tractament Crani-orofacial i Mandibular a Integral Centre mèdic i de Salut i en el Màster d’Acupuntura de la EUI SAnt Joan de

Foto Anna JanéAnna Jané Camps

Em dic Anna Jané sóc fisioterapeuta, Osteòpata, assessora de lactància materna…I mare d’una nena de 2anys i mig i amb una altre nena en camí per aquest 2017!

Al acabar els estudis de fisioteràpia al 2009 vaig veure que em faltaven coneixements i pràctica. Per això tot i seguir treballant com a fisioterapeuta em vaig decidir a especialitzar-me estudiant 4 anys d’osteopatia a la Universitat Ramon Llul obtenint així el postgrau d’osteopatia clínica i el D.O. com a Osteòpata el 2014. He seguit especialitzant-me fent diverses formacions que abarquen el tractament de les disfunció del sòl pelvià, tractaments durant l’embaràs, recuperació post part, gimnàstica abdominal hipopressiva,… Tractament del nounat i durant l’edat pediàtrica des de la fisioteràpia i l’osteopatia amb el massatge infantil, fisioteràpia respiratòria pediàtrica, osteopatia pediàtrica, tractament del còlic en el lactant,…

Sense deixar de fer tractaments de fisioteràpia musculoesquelètica per Dolors quotidians, massatges terapèutics o osteopatia general, tinc ganes d’enfocar els meus tractaments a aquests àmbits més específics i per això he creat aquest Espai Dona dins el centre terapèutic JmCharles. Des de que sóc mare veig encara més important la feina que ens queda per fer als fisioterapeutes com a professionals de la salut i a les dones per canviar la dinàmica que tenim tant arrelada de normalitzar i acceptar (sovint sense fer res) el que te tractament o solució.

A mi en el seu moment em va faltar saber on adressar-me per tractar disfuncions del sòl pelvià i problemes en la lactància… i per això ara estic contenta de poder oferir-me com a osteòpata, fisioterapeuta i poder oferir aquests tractaments més especialitzats en uroginecològia i recuperació del sòl pèlvic.